Ćirinom prugom Mostar – Hutovo

  Udruga „HerzegovinaBike“ i Biciklistički klub Mostar najavljuju biciklijadu „Ćirinom prugom Mostar-Hutovo“ koja će se održati u nedelju 14.4.2019. sa početkom u 10:00h ispred tržnog centra “Mepas Mall” u Mostaru. Biciklijada se realizira uz financijsku potporu Turističke Zajednice HNŽ/K, restorana “Storia” Čapljina, agencije “ONLY Croatia” i tržnog centra “Mepas Mall”, a u cilju promocije „Južne Hercegovine i Uskotračne pruge Ćiro“.

  Povijesna uskotračna pruga sa parnom lokomotivom prolazi od Mostara uzduž rijeke Neretve, kroz Čapljinu, Popovo polje, Ravno, te u blizini Ivanice prelazeći granicu sa Hrvatskom sve do Dubrovnika. Konstrukcija pruge je počela 1898. i završila 1901 godine. Ćiro je tijekom svog postojanja povezivao mjesta u Hercegovini i donosio im život, a danas je pruga rekonstruirana u biciklističku stazu.

  Biciklijada ide trasom kuda se u prošlosti kretao Ćiro u dužini 35km od Mostara do Čapljine, odnosno 65km u oba smjera. Povratak je individualan. Učesnici biciklijade će na raspolaganju imati 8 volontera, iskusnih biciklista koji će tijekom bicikliranja paziti na sigurnost svih učesnika i pobrinuti za svaku nepredviđenu situaciju, te je ukloniti u najkraćem roku, kao i policijsku pratnju na opasnim mjestima, gdje je pojačan promet vozila.

  Trasa je u cijelim putem asfaltirana podloga na kojoj se može, osim MTB biciklom, voziti i trekking ili cestovnim biciklom. Primjerena je svim biciklistima, pošto su trasa i ritam vožnje lagani i prilagođeni većini.

  Kotizacija za sudjelovanje je 5KM, a svim sudionicima na raspolaganju su volonteri, servisno vozilo, fotografije i video sa biciklijade, te im je osigurano: ručak, voda i prva pomoć u servisnom vozilu….

  Prijave nisu obavezne, dovoljno je samo doći na mjesto događaja, a ovim putem pozivamo sve klubove prijatelje kako iz BiH, tako i iz susjednih država, da se odazovu na biciklijadu, kako bi proveli jedan odličan dan i još jednom promovirali biciklizam u odličnom svjetlu.

  Podijeli s prijateljima
  Zadnje objave
  Pretraga događaja