Mostar – Vukovar

  Biciklistički klub Mostar i Udruga za promociju biciklizma “Hercegovina Bicikl” te više biciklističkih klubova iz BiH i Hrvatske od 28.04. do 02.05. ove godine organiziraju Sedmu međunarodnu biciklističku karavanu prijateljstva Mostar – Vukovar 2019.
  Za organizaciju ovakve nesvakidašnje manifestacije ima više razloga, a glavni je razlog obilježavanje 28. godišnjice od ubojstva 12 hrvatskih redarstvenika u Borovu selu (današnje Borovo) pokraj Vukovara. Taj događaj, uz „krvavi Uskrs“ na Plitvicama obilježio je početak Domovinskog rata u Hrvatskoj, a nagovjestio je događaje koji će se zbiti i u BiH.  Karavanom se također želi odati počast svim žrtvama u Hrvatskoj i BiH koji su položili svoje živote za obranu svojih stoljetnjih ognjišta, a posebice žrtvama Vukovara u kojemu je tijekom tromjesečne opsade poginulo oko 3500 osoba, od čega više od tisuću civila. Najmlađoj žrtvi bilo je tek 6. mjeseci. Također, jedan od razloga je i nastavak prijateljskih odnosa između BiH i Hrvatske te Grada Mostara i Grada Vukovara koji su gradovi prijatelji. Biciklističkom karavanom želimo ujedno povezati ta dva ratom napaćena i izmučena grada, čija se sudbina umogočemu promijenila kao posjjedica ratnih događanja. Karavanom želimo isplesti niti prijateljstva između dvije države i dva grada te u naša sjećanja trajno urezati opomenu da se nikad ne zaboravi i to prenijeti generacijama koje dolaze. U tu nit želimo povezati i druga mjesta u BiH  i Hrvatskoj koja su osjetila ratna stradanja, a kroz koja će karavana prolaziti. 

   Biciklistička karavana prijateljstva trajat će pet dana, a sastojat će se od četiri etape ukupne dužine više oko 500 kilometara. Karavana će kretati pravcem Mostar – Kiseljak – Žepče – Orašje – Županja –Vukovar. Vozit će se magistralnim i županijskim cestama. Biciklističku karavanu osiguravat će policijska pratnja,a u pratnji će biti i kombi vozilo koji će prevoziti hranu, piće i druge potrepštine za sudionike biciklijade.  Sudjelovanje i prijava U sudjelovanju u karavani prednost imaju članovi klubova organzatora i svi drugi sportaši, ali zbog lakše i kvalitetnije organizacije aktivnosti, broj usudionika je limitiran. Ukupan broj usudionika vožnje biciklom je 40 sudionika, koji moraju sami sebi osigurati adekvatan bicikl. Svaki sudionik potpisuje pismenu prijavu tj. izjavu o sudjelovanju u karavani, a za one koji nemaju navršenih 18.godina potpisuje staratelj. Sudionici koji nemaju napunjenih 16 godina starosti, mogu sudjelovati samo uz pratnju svog staratelja/ pratitelja.

  Pored sudionika biciklista bit će oko nekoliko pratitelja od čega dva službena vozila koji bi išli u pratnji tokom cijele trase dok traje aktivnost.

  Svi sudinici trebaju se prijaviti do 23.04.2019. godine. kako bi na vrijeme imali konačan broj sudionika radi dalje organizacije. 


  PRIJAVNICU za učešće možete ispuniti OVDJE.


  N A P O M E N A:Kotizacija (uključuje povratnu autobusnu kartu )  za sudjelovanje je 40 KM, odnosno 20 eura ili 150 kuna, a uplatit se može na žiro račun. Ako želite i majicu s logotipom biciklističke karavane onda kotizacija iznosi 50 KM, odnosno 25 eura ili 200 kuna…PREPORUKA:  Poželjno je, da svaki sudionik  biciklijade za sebe u nekoj od osiguravajućih kuca  izvadi ili napravi putno  osiguranje. Cijena tog putnog osiguranja kod našeg partnera EUROHERC OSIGURANJAUplate kotizacije možete izvršiti na: Klijent  Udruga za promociju biciklizma “Hercegovina Bicikl”Dr. Milana Šufflaya 58, Mostar UniCredit BankŽiro račun 3381302232463058 UniCredit BankDevizni račun BA393381304832487724SWIFT: UNCRBA22 Kontakt tel: +387 63 400 260 Vaše prijavnice postaju valjane i uzimamo ih u obzir samo po uplati kotizacije.  Zbog organizacije molimo sve one koji planiraju da se priključe na jednoj od dionica maratona da se najave organizatoru. ZA SVE SUDIONIKE JE OBVEZNA KACIGA, POŠTIVANJE PRAVILA TIJEKOM KRETANJA, TE PRIMJERENO PONAŠANJE SHODNO SAMOJ AKTIVNOSTI I PRIDRŽAVANJE UPUTA DOBIVENIH OD ORGANIZATORA. 


  ŠTO SUDIONIK TREBA PONIJETI NA BICIKLIJADU?

  • Osobna oprema i stvari
  • Dodatni presvlak za vožnju (biciklisticke hlace i majice)
  • Osobna/lična karta ili putovnica za prelazak preko granice,
  • Kaciga (OBVEZNA)
  • Vreća za spavanje ,
  • Mali ranac ili torba za opremu, odjecu i osobne stvari
  • Sportska odjeća (trenirka i tene), za setanja i druzenja po dolasku u mjesto u kojem cemo nociti.
  • Rezervni dijelovi za bicikl za sitne opravke (rezervna unutarnja guma 2kom., set za krljenje, pumpa, mini alat, boca za vodu, reflektirajuci prsluk, prednje i stražnje svjetlo…)
  • Svaki učesnik vozi i odgovara za svoj bicikl
  • PREPORUČAVAMO: Poželjno je, da svaki sudionik biciklijade za sebe u nekoj od osiguravajućih kuca  izvadi ili napravi putno osiguranje. Preporučujemo EUROHERC OSIGURANJE .

  ŠTO OSIGURAVA ORGANIZATOR

  •  Dva vozila: Kombi i džip u pratnji
  •  Alat i mehaničara za eventualne kvarove na biciklu ucesnika karavane
  •  Set prve pomoći i medicinsko osoblje u slučaju nepredviđenih/neželjenih situacija
  •  Voda, kroasane i voće koje će se prevoziti u kombiju za okrijepu tijekom pauza na odmorištima
  •  Smjestaj: Kiseljak, Žepče, Županja i Vukovar
  •  Autobus (Vanredna vožnja) za povratak sudionika biciklijade u Mostar.

  Za sve ostale informacije možete nas kontaktirati na:Toni Zorićpredsjednik Biciklističkog kluba Mostare-mail: toni@bkmostar.bamobitel: 063/400-260 Biljana Krtalićtajnik BK Mostare-mail: tajnik@bkmostar.bamob: 063/316-729


  VAŽNO: Svi vozači/sudionici biciklijade se prijavljuju i voze na vlastitu odgovornost. Organizator biciklijade Biciklistički klub Mostar (BK Mostar) se ni na koji način ne obavezuju bilo čime prema učesnicima biciklijade osim da budu vodiči na terenu. Prijavom na vožnju prihvatate spomenute uvjete i obavezujete se da ćete slijediti upute organizatora. Maloljetnici se mogu prijaviti i voziti samo uz pismeno odobrenje staratelja u kojem stoji da za njihovu sigurnost ne odgovaraju organizatori vožnje. 

  Podijeli s prijateljima
  Zadnje objave
  Pretraga događaja